VÍDEO: Després de10 anys sense ser capaç de donar una sol.lució al problema, el Govern d'Ernesto Sanjuan decideix tapar amb enderrocs el llac, una obra que costà molts diners i ho fa a més sense licitar prèviament l'obra. Per a una sol.lució tan radical, no calia esperar una dècada
l'Ajuntament de Cullera ha decidit tapar amb enderrocs l'estany que se situa en la part final del parc de Sant Antoni, una infraestructura que ha costat 92.000 euros i que mai ha arribat a utilitzar-se per inviable, com ja va denunciar el grup municipal socialista en 2004.
Les obres de la tercera fase del Parc de Sant Antoni començaren a executar-se en 2005 mitjançant l'escola taller Nahr Xúquer 2. L'escola no acabà tot el projecte, que continuà mitjançant diversos contractes amb empreses externes, en concret 3 per valor de 52951, 23117 i 16845 euros i que es centraren en la construcció del gran estany i font central i que s'acabaren en el termini previst.
Una vegada acabades les obres només faltava pintar el llac i instal.lar un sistema de descalcificació d'aigües. D'açò i del manteniment s'havia d'encarregar l'Ajuntament. Han passat 10 i açò no s'ha fet. Un informe sobre la perillositat d'este gran llac per als menors va ser el motiu de la primera frenada a l'obra. Estava previst habilitar el llac per a passejos en barca i l'informe considerava que calia controlar d'alguna manera l'accés dels menors.
Des d'eixe moment l'equip de govern no ha sabut trobar una sol.lució al problema. El grup socialista a l'Ajuntament va demanar un informe en juny de 2013 sobre la situació actual del parc.
L'equip de govern de Cullera que presideix Ernesto Sanjuán (PP) ha iniciat les obres de remodelació del tram final del parc de Sant Antoni sense haver licitat els treballs. El portaveu socialista Jordi Mayor, va presentar per registre d'entrada la convocatòria urgent d'una comissió informativa extraordinària de les àrees d'Urbanisme i Serveis Exteriors perquè amb la presència de tots els tècnics responsables del projecte es donaren les pertinents explicacions.
“Sanjuán ha enterrat els diners públics en una mostra més de la seva nefasta gestió al capdavant del municipi que ha portat a l'ajuntament a la ruïna més absoluta pel seu balafiament dels recursos públics”, ha denunciat Major, qui considera necessari un canvi polític “perquè necessitem un govern local amb sentit comú que faci les coses ben i amb responsabilitat”.
L'alcalde evita gastar-se 100.000 euros per condicionar el safareig i aposta per construir en el seu lloc una zona de joc i una pista de ball
Els socialistes han exigit que s'informe sobre quin procediment va a dur-se a terme per a l'aprovació del projecte i la realització de l'obra. A més, sol·liciten que s'expliqui com va a finançar-se, quin tipus d'enderrocs estan permesos usar, quina autorització tenen les empreses que estan abocant material i qui realitza el control d'aquests abocaments i materials.
D'altra banda, el principal grup de l'oposició ha demandat conèixer què alternatives tècniques té el projecte i quins van a ser els usos definitius d'aquest espai.
Així mateix, els socialistes assenyalen que aquesta petició pretén que la resta grups municipals puguin fer propostes alternatives als usos als quals vol destinar el govern local aquest espai i que aquestes puguin ser recollides pels tècnics i així poder estudiar la seva viabilitat. Sobre aquest tema, Major i Joves Socialistes ja ha manifestat que la seua intenció seria que es construís una pista d'skate com demanaven molts joves del municipi, una pista de futbol 7 o un parc per a gossos, del que ara no té el municipi.