Está publicació es pot Llegir LA REATA ARRIBA A LA 22 EDICIÓ DEL TIR I ARROSSEGAMENT
El Concurs de Tir i Arrossegament s'ha celebrat durant estos dies en el recinte que té la Penya a l'aire lliure ubicat en la carretera Favara. Enguany s'ha celebrat la XXII edició i encara que ha estat un éxit. La crisi també s'ha deixat notar en la participació de cavalleries.
%descrip%
La Penya La Reata ha organitzat un any més el Concurs de Tir i Arrossegament, que s'ha celebrat durant estos dies en el recinte que té la Penya a l'aire lliure ubicat en la carretera Favara.
Enguany se celebra la XXII edició i encara que ha estat un éxit la crisi també s'ha deixat notar en la participació de cavalleries.

El tir i arrossegament és un esport que consistix en la carrera d'una aca carregada amb blocs de pedra o bé sacs. La competició es fa sobre arena, i està completamet prohibit maltractar a l'animal. 
Pel que fa al concurs s'ha inclos diferents categories, amb una cavalleria i fins als 500 kilograms, amb dues cavalleries fins 600 kilos i de tres amb un pes de 900 kilograms.
La competició ha estat com de costum. L'aca esta guiada pel carreter que va estirant-la per aconseguir que finalitze la competició amb el menor temps possible, i així obtindre una bona puntuació.
Els carreters treballen i preparen diariament a les aques per tal que s'acostumen a carregar pes a més es coordinen amb l'animal per aconseguir almenys que finalitze la prova. En definitiva tota una tradició que s'ha convertit un espectacle.


2013-04-14 18:36:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2013-04-14 18:36:00