Está publicació es pot Llegir ELS CULLERENCS VIUEN AMB FERVOR LA NIT DE LA PUJÀ
En estos últims anys la pujà s'ha convertit en un dels actes més multitudinaris de tots els que se celebren durant les festes ja que són molts els fidels que acompanyen La Moreneta fins la seua morada, el Santuari del Castell.
%descrip%
Ahir amb la pujà de la Mare de Deu al Castell van finalitzar les festes Majors de 2013. 
En estos últims anys la pujà s'ha convertit en un dels actes més multitudinaris de tots els que se celebren durant les festes ja que són molts els fidels que acompanyen La Moreneta fins la seua morada, el Santuari del Castell. Poc més de les 8 i mitjà de la nit l'Encarnació portada en l'anda gran eixia des de l'església dels Sant Joans camí al Castell.
Obria la processó la Banda de Cornestes i Tambors ESCUDAM de Cullera, seguida pels membres de la Milicia i Custodia, i tots els cullerencs que l'acompanyen en este últim viatge. A continuació, les 4 parts del mon i les cambreres d'enguany, Dolores Gregori i Esther Blasco i una representació de la Junta de Tauleters, a més de la Germandant Sacerdotal, membres del Patronant de la Mare de Déu del Castell. 
Tancava la comitiva enguany la banda de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia.
Una vegada arribà la Moreneta al Mercat es va produïr un dels moments més emotius, tal com mana la tradició, la imatge es girada cap al poble per tal acomiadar-se dels cullerencs i enfilar així pel carrer Calvari el recorregut cap al castell.
Ja al santuari, la patrona de Cullera tornà a ser girada al poble abans d'entrar al Temple. Amb els forts aplaudiments dels feligresos que es trobaven al Castell arribava la Encarnació a l'altar del Santuari. 
En tot moment, la emoció dels cullerencs i el seu fervor i devoció cap a la patrona es van poder vore en l'ambient. Enguany en no haver tauleters ha hagut d'eixir una representació que amb molt de gust han complit amb les funcions d'esta germandat.
Una vegada en el castell es va celebrar el últim bessamans que va ser molt multitudinari. El mateix s'allargà fins les 23'00 h i una vegada més la imatge era dipositada a l'altar on està custodiada la resta de l'any. 
La pujà posà una nay més, el punt i final a les celebracions de les festes patronals. 

2013-04-15 21:00:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2013-04-15 21:00:00