Está publicació es pot Llegir UN JACIMENT ARQUEOLÒGIC CONVERTIT EN FEMER A L'ENTRADA DE SANT ANTONI
La fabrica de salaons del segle V es va excavar i habilitar per a visites però hui és un solar ple de fem i males herbes
%descrip%

Al solar del Carrer Agustí Olivert es troba un important jaciment arqueològic, es tracta d'una fabricà de salaons d'època tardo-romana que el servei arqueològic municipal va estudiar i habilitar per a visites fa a penes tres anys. Este jaciment arqueològic va donar molta informació sobre la Cullera romana, sabem que a esta zona pròxima en aquell moment a la línia de costa i aprofitant les aigües de la font que allí es troba es va instal.lar al segle V una saladuria on es salava peix i es preparava el gàrum una salsa molt apreciada pels romans. A  més també es van excavar les restes d'una antiga taverna  al costat de esta saladuria. 

Una vegada estudiades les restes el servei arqueològic municipal deixà l'espai net i amb grava de distints colors va aconseguir donar li un caire didàctic de forma que els visitants podien saber quin us tenia cadascun dels espais. Al jaciment s'organitzaren fins i tot visites escolars. 

Hui l'aspecte que presenta el jaciment és lamentable, la brutícia, les canyes i les males herbes s'han apoderat d'este indret. De nou a Cullera torna a ocórrer que després d'un important esforç econòmic i un bon treball per tal de condicionar una  zona, l'ajuntament es incapaç després de mantindre-la com cal. Es com si  no n'hi haguera ningú responsable del manteniment de les coses . 

Situacions com esta s'haurien d'evitar , ja que una ciutat que vol viure del turisme no pot permetre's tindre  llocs com este on no s'ha entrat a netejar ni a desbrossar ni una sola vegada des que es va acabar. El bon treball del servei arqueològic no ha tingut continuïtat en altres departaments de l'Ajuntament 2013-07-19 20:02:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2013-07-19 20:02:00