Está publicació es pot Llegir LA FALLA EL RACONET GUANYADORA DEL CAMPIONAT DE PIC I MANETA DE JLF
11 comissions falleres han participat enguany en este campionat esportiu que organitza anualment JLF
%descrip%
La falla Raconet s'ha proclamat  vencedora del campionat de Pic i Maneta que ha organitzat JLF i  que se celebrà dissabte passat  en el pàrquing Enrique Chulio.
Este campionat ha coincidit amb la celebració del Mig Any Faller que  va tindre lloc en les mateixes instal.lacions però per la nit.
11 de les 15 comissions falleres de la ciutat han participat en este campionat que pretén recuperar este joc autòcton valencià.
El pic i maneta es un joc senzill en el que amb l'ajuda del pal es fa botar altre de dimensions més menudes per intentar allunyar-lo al màxim possible del corro marcat per iniciar la jugada.
Una vegada el pal menut eix del corro comença la partida.
Quan més lluny es dificulta a l'equip contrari "l'empomada" i el matar el pal d'eixida.
Les empomades tenen el valor que es pacta abans d'iniciar-se la partida: la falta, la falta partida i la falta partida i bombo.
Any rere any cada vegada es major el nivell dels rivals i el fet d'emportar-se el banderí del premi es fa més dificil.
En el terreny de joc ses pogueren vore jugadors veterans però també molts fallers joves que mostren així el seu interés per aprendre este joc tradicional valencià.
En segon lloc s'ha quedat la falla Mongrell i en tercer l'equip de la falla Sant Antoni. La falla guanyadora, El Raconet, rebrà el banderí del premi  en la setmana fallera.    


2013-09-21 16:34:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2013-09-21 16:34:00