Está publicació es pot Llegir EXPOSICIÓ COMMEMORATIVA DE 150 ANYS DE LA CREU ROJA
VÍDEO. La creu Roja mostra al MuVIM “150 anys d'Acció Humanitària amb les Víctimes de la Guerra”
%descrip%
El Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat presenta l'exposició de la Creu roja “150 anys d'Acció Humanitària amb les Víctimes de la Guerra. Fotografies de Jean Mohr”.
 
Jürg Sprecher, cap de Missió Adjunt de l'Ambaixada de Suïssa a Espanya, ha apuntat que la fotografia és un vehicle idoni per encoratjar debats i reflexions sobre el Dret Internacional Humanitari, “perquè a més d'emocionar, donen a conèixer millor la realitat de persones afectades per conflictes i violència al món”.
 
El president de Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana, Fernando del Rosario ha mostrat la seva satisfacció per l'exposició i ha agraït al MuVIM i al govern suís la seva col·laboració. “Creu Roja no podria entendre's sense el govern suís. La seva neutralitat, de vegades incompresa, ha permès que el moviment arribe a tots”.
 
Pobresa, misèria i malaltia, els nous Solferinos
 
Del Rosario ha recordat l'evolució de Creu Roja, “l'ajuda de la qual també es manifesta quan no hi ha guerra”. “En aquest moment, lanostra batalla és la pobresa, la misèria i la malaltia, i el repte de Creu Roja  és alleujar-los, atenent directament a cada persona i tractant de canviar l'injust d'aquestes situacions”.
 
«Amb les víctimes de la guerra»

La col·lecció «Amb les víctimes de la guerra» produïda pel Museu de l’Elysée (Lausana, Suïssa) dóna a conèixer la realitat que viuen persones afectades pels conflictes armats, els desastres naturals o altres situacions de violència al món.
 
Les 60 fotografies en blanc i negre de Jean Mohr, reconegut internacionalment per la qualitat de les seves imatges i la sensibilitat dels seus treballs, s'estructuren en quatre apartats: Retrats per a l'exili, Paisatges provisionals, La diàspora dels nens i La vida segueix.

2014-12-15 20:06:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2014-12-15 20:06:00