Está publicació es pot Llegir CULLERA LAICA INAUGURA EXPOSICIÓ AMB MOTIU DE LES FESTES MAJORS
VÍDEO: Esta entitat inaugurà ahir la mostra "Cullera i la llibertat de pensament" on es recull una sèrie de conjunts de bens relacionats amb la llibertat de pensament i la nostra ciutat. Esta interessant exposició es pot visitar al Passeig Doctor Alemany 47, per les vesprades fins el 19 d'abril.
%descrip%
L’associació Cullera Laica inaugurà anit una exposició de béns patrimonials culturals titulada “Cullera i la llibertat de pensament”, amb motiu de les Festes Majors de la localitat. L’exposició està conformada per una sèrie de conjunts de béns que contextualitzen i recorren diverses fites històriques relacionades amb la llibertat de pensament, com la inquisició o la maçoneria, entre d’altres.
L’exposició compta amb peces valuoses i úniques, com un exemplar original del primer mapa imprès del Regne de València, de 1584; una moneda d’or de Teodosi I, del segle IV; la llibreria i biblioteca conservada del lletrat i lliurepensador cullerenc Agustí Costa Font (1858-1900); el retrat del mestre Rafael Arizo Aparici (el primer director de l’escola laica de Cullera) pintat per José Mongrell; i moltes altres peces rellevants.
En la seua immensa majoria es tracta de béns en possessió de Cullera Laica, procedents de donacions, adquisicions o de cessions a l’entitat, encara que també hi ha algunes peces facilitades per a l’ocasió.
L’exposició es podrà visitar fins el 19 d'abril al local situat al Passeig Dr. Alemany, 47 (antiga oficina de Caja Madrid) de Cullera,   per les vesprades de 18:00 a 21:00 h. Cullera Laica ha organitzat visites guiades a les 18:00 ,a les 19'00 i a les 20:00 durant tota la setmana de festes.

2015-04-11 18:40:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2015-04-11 18:40:00