Está publicació es pot Llegir LA BARRIADA DE SANT ANTONI CELEBRÀ LES FESTES DEL SEU PATRÓ
Els festers de Sant Antoni Abad programaren una sèrie d'actes per commemorar la festivitat de Sant Antoni del Porquet. La cremà de la Foguera i la Benedicció dels animals foren les propostes seguides per un major públic
%descrip%

Els Festers de Sant Antoni Abad, van finalitzar diumenge les distintes propostes que al llarg de la passada setmana han anat celebrant en honor al sant, més conegut com Sant Antoni del Porquet.

Un any més i amb molt d'esforç els festers han aconseguit continuar commemorant les tradicions més populars d'esta festa, la cremà de la foguera i la benedicció dels animals.

El divendres s'han dedicat a muntar la foguera i per la vesprada els xiquets han sigut els protagonistes en el tren de disfresses que ha reunit a bona part dels menuts de la barriada de Sant Antoni i de Cullera. Una tradició que ve de lluny i els festers no volen perdre.Els festers han treballat de valent per donar un any més continuïtat a esta festa que congregà en actes tant importants com la cremà de la fogurera, dissabte a un nombrós public.

La foguera feta amb restes de poda i pins s'entén dins la tradició com un element purificador, que a més allunya dels mals esperits. La Plaça Mongrell és l'escenari tots els anys de la foguera que va apropar a un gran nombre de curiosos i veïns de la barriada, que en acabar d'encendre`s acompanyaren els festers amb un entrepà de xoriset.

El mati del diumenge s'encetà amb la tradicional missa cantada pel Cor de la Parròquia de Sant Antoni, acompanyada per l'orquestra de pols i pua de Cullera.

Sens dubte l'acte més important és la bendecció del animals que any rere any i acompanyats pels seus propietaris les mascotes rebien l'aigua beneïda. També, han obert l'acte les distintes cavalleries, que engalanades per a l'ocasió han iniciat la desfilada.

Alguns d'els participants que acudixen tots els anys contaren a Cullera tv perque havien portat els seus animals a beneir. Gats, gossos, i moltes altres curioses mascotes han format part de la tradició per tal que el sant els protegisca i els done salut i llarga vida.

La protectora Esperança animal de Cullera muntà una paradeta per donar a conéixer el seu projecte en defensa dels animals.

En finalizar la tradicional benedicció se celebrà una mascletà, i per la vesprada tinqué lloc la processó pels carrers de la barriada. Estes festes de barri, les primeres de l'any, són de les poques que se celebren a Cullera. Esperem que els festers mantinguen vives estes tradicions per molts anys.


2013-01-22 17:59:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2013-01-22 17:59:00